Zeven shoe hacks om van te houden

Bijgewerkt op: 11 dec 2018


Een echte shoe addict zal het nooit willen toegeven, maar schoenen kunnen ook wel eens frustraties oproepen. Gelukkig bestaan er heel wat shoe hacks die jouw leven gemakkelijker en aangenamer maken. Wij zochten verder dan de tandpastatruc en sommen de beste tips even op.


#1 Maak espadrilles waterdichtOp zachte herfstdagen draag je nog eens graag espadrilles. Helaas is het Belgische weer best wisselvallig en zijn die leuke sloefjes niet waterdicht. Onze tip? Wrijf de stoffen schoenen in met bijenwas! Nog even warmblazen met een haardroger en je hebt nooit meer natte tenen!



#2 Knoop slimmer, sport beter!Ben jij die blaren na een looptraining ook zo beu? Dat los je eenvoudig op door je schoenveters anders te knopen. Gewoon even je veter door de extra gaatjes steken voor je er een strik in legt. Met deze heellock zitten je sportschoenen strakker dan ooit.



#3 Blaas je schoenen op maatZitten je nieuwe enkellaarsjes net iets te strak? Trek je skisokken aan, wurm je in je schoenen en richt de warme wind van je haardroger op de plekken waar het knelt. Nog tien minuten rondlopen en je schoenen zitten heel wat soepeler!



#4 Bruis vet wegEen vetvlek opgelopen tijdens het koken? Doe wat bruiswater op een tissue en dep voorzichtig op de vlek. Vergeet je schoenen nadien niet in te spuiten met een behandelende spray, voor als je de keukenprinses in jou nog eens naar boven haalt.  



#5 Zeg nee tegen krassen (en rimpels)Een kras op het tere velletje van je lederen laarzen is als een kras op je ziel, we know. Gelukkig bestaat er gezichtscrème. Dat maakt het leer soepel én voedt het. Ook handig als je op reis bent trouwens.



#6 Voorkom slippertjesBespaar jezelf van een gênant moment en zorg ervoor dat de zolen van je nieuwe pumps niet meer spekglad zijn. Doe alvast een klein dansje op een betonnen tuinpad. Of maak de zool ruwer met wat schuurpapier? Heb je geen van beide in de buurt? Spuit dan snel nog wat haarlak op de onderkant van je schoen voor je de deur uitgaat.



#7 Wees creatief!Zijn je schoenen te klein of zodanig versleten dat er niets meer aan te doen valt? No worries, je hoeft geen afstand te doen van je sweethearts. Wees creatief en maak er een leuke bloempot van of beter nog… een handige voetenveeg! Gewoon een likje verf geven en een ruwe borstel in passen.


Niet de shoe hack gevonden die je nodig had? Een reden te meer om een nieuw paar aan te schaffen! Bestel je droompaar via onze webshop of spring eens binnen in een van onze Torfs winkels.