Zo hou je je witte schoenen proper

Bijgewerkt op: 11 dec 2018

Zomer of winter, jij loopt het hele jaar door met je witte schoenen te pronken. Very stylish! Of toch als jouw witte stappers proper blijven. Daarvoor hoef je geen moderne assepoester te zijn. Met deze tips houd je je witte sneakers, sandalen en zelfs witte handtassen bright and shiny!


Preventief You know the feeling, je hebt een nieuw paar witte schoenen en dat mag gezien worden. Toch gaat je kersverse aankoop beter niet rechtstreeks richting de straatstenen. Hold your horses en behandel je gloednieuwe paar eerst met een beschermende spray tegen vlekken en water. Deze kleurloze spray beschermt en onderhoudt alle gecombineerde materialen én frist kleurrijke details op.


De eerste vlekjes Van alle schoenen zijn witte schoenen in suède, daim of nubuck het meest delicaat. Kleine vlekjes verwijderen doe je dan ook met een zachte gom. Zo behoud je de fluweelachtige look van je schoenen, zonder krassen te maken. Bovendien verwijder je met diezelfde gom ook zwarte strepen op leder.


Vlekjes op gladde lederen schoenen haal je dan weer weg met een reinigingslotion. Zo hou je meteen ook het leder soepel. Ook grote oppervlaktes zoals laarzen, jassen en stoelen mag je hier zorgeloos mee behandelen. Nog even met de glansspons er over en het leder heeft weer een prachtige glans!


Hardnekkig vuil Bots je op een grote vlek die hardnekkig op je witte schoenen blijft zitten? Het 3-in-1-reinigingsschuim verwijdert zo vuil, vlekken, zout- en waterranden, en dat op alle materialen. Gebruik een droge doek of borstel om de vlek in te wrijven met het schuim. Even laten drogen en mooi opblinken voor een glad resultaat.


Zijn je witte schoenen echt niet proper te krijgen? Veters en canvas schoenen mogen gerust in de wasmachine op lage temperatuur. Steek je frisgewassen paar nadien niet in de droogkast, maar laat ze drogen op een goed verluchte plek. Heeft enkel de rand van je zool een grauw kleurtje? Een kleine schuurbeurt met tandpasta en een borsteltje doet wonderen!


Krijg je je stappers echt niet meer wit? Dat is hét teken om een nieuw paar aan te schaffen! Bestel je favoriete paar via onze webshop of spring eens binnen in één van onze Torfs-winkels.