Timberland streeft naar een netto positieve impact op de natuur

Een groenere toekomst is een betere toekomst. Dat is de kernovertuiging van Timberland.

Dat dit geen holle woorden zijn, bewijst het merk jaar na jaar. Door voortdurend te innoveren, minimaliseert het merk de milieu-impact van haar producten. Timberland streeft naar een netto positieve impact op de natuur tegen het jaar 2030.


Een tijdje geleden introduceerde we de duurzame Timberland Malynn boots. We hebben ook goed nieuws voor de heren onder ons: ook voor jullie bracht Timberland innovatieve, ecologische boots op de markt, genaamd de Eco Original.


De Timberland Eco Original laarzen zijn gemaakt van LITE Leder. LITE Leder staat voor Low Impact To the Environment. Het wordt gelooid d.m.v. een proces dat minder water, minder energie en minder chemicaliën gebruikt, dan in het traditionele looien. Desondanks is het leder nog even duurzaam als altijd.

De Britse modeontwerper Christopher Raeburn onthult zijn eerste collectie met stijl, duurzaamheid, waterdichte bescherming, en door middel van gerecycleerde, hernieuwbare, en verantwoord geproduceerde materialen en methoden.


Timberland heeft een lange geschiedenis van leder producties en vakmanschap en ze beseffen dat het werken met leder een impact heeft op het milieu. Daarom wil het merk de milieu-impact verminderen en, in sommige gevallen, misschien zelfs de aarde een beetje beter achter te laten. Andere eco-innovaties voor dit najaar zijn onder meer:


Regeneratief Leder - Afkomstig van boerderijen die regeneratieve landbouwpraktijken gebruiken, waardoor de bodem en de productiviteit van het land verbeteren en niet alleen de negatieve gevolgen voor het milieu verminderen, maar een netto positieve impact op het land kunnen hebben.

Recycled Leder - Het minimaliseren van afval door het verzamelen van afgedankte lederreepen, in rollen gedrukt, en opnieuw in duurzame, vervaardigde producten herbruikt.

LITE Leder – Leder gelooid met een proces dat minder water en energie gebruikt dan het traditionele looien voor Lower Impact To the Environment.

Beter Leder - Afkomstig van leerlooierijen die onafhankelijk worden gecontroleerd en beoordeeld op hun impact op het milieu. Dit gebeurt door de Leather Working Group.