Think inside the box – 5 DIY-ideetjes met een schoendoos

Slaat de verveling toe? Haal dan je beste knutselskills boven en tover jouw oude schoendozen om tot handige eyecatchers. Een opslagdoos voor je make-up, een hip schap aan de muur of een houdertje voor je juwelen? ’t Is zo gemaakt! Pssst, je kinderen aan het werk zetten en zelf genieten van wat welverdiende rust mag ook.


1. Fancy opslagdoos

Of je nu op zoek bent naar een doos om je make-up, je polaroids of je onbetaalde rekeningen in te bewaren; een schoendoos does the trick! Kies simpelweg tof cadeau- of kaftpapier uit en pak de doos ermee in. Droom jij van verre reizen? Dan kan je ook een oude wereldkaart gebruiken. Last but not least kan je jouw immer groeiende stapel magazines benutten door de doos te beplakken met de tofste outfits, schoenen en kledingstukken die je erin tegenkomt. Ja hoor, Harry Styles mag er ook bij op!

2. Knappe schappen

Kale muren, opgepast! Een aantal mooi geverfde of beplakte schoendozen is coming your way! Ware knutseltalenten kunnen zelfs een schilderij of tekening maken op de bodem van de doos of het deksel voor wat homemade art aan de muur. Voor je verzameling Harry Potter-boeken of Sex and the City-dvd’s zijn de kartonnen schapjes niet sterk genoeg, maar een licht beeldje of een fotokader kunnen perfect de doos in of op. Snel ‘binnenhuisarchitect’ toevoegen aan je cv!

3. Originele juwelenhouder

Diamonds are a girl’s best friend. Maar waar blijf je ermee? Vooral kettingen opbergen brengt al gauw knoopgevaar met zich mee. Gelukkig biedt een simpel deksel van een schoendoos de oplossing. Versier het met vrolijk papier of een oud T-shirt met toffe print en bevestig op verschillende hoogtes een aantal nageltjes in het karton. Hang daarna je constructie aan de muur en tadaa: je juwelenhouder is af. Nog wat kettingen kopen?

4. Dolle doolhof

Thuiswerken met spelende kinderen in huis is niet evident. Zoek jij een manier om je oogappels in stilte bezig te houden zonder de schermtijd de hoogte in te jagen? Knutsel dan (samen met de kids) een leuke doolhof in elkaar. Al wat je daarvoor nodig hebt, zijn het deksel van een schoendoos, twee of drie plastic rietjes, lijm en een knikker. Knip de rietjes in stukken, plak ze in de vorm van een doolhof vast op het karton en duid een start- en eindpunt aan. Next: de knikker erin en spelen maar!

5. Coole kabeldoos

Je smartphone, je laptop, je iPad … Het aantal opladers in de stekkerdoos loopt al snel op. En past zo’n overvolle kattenkop in jouw Pinterest-proof interieur? Niet echt. Versier daarom een schoendoos naar jouw smaak, maak een aantal gaten in de zijkant en stop de stekkerdoos erin. De verschillende kabels kunnen via de gaatjes naar buiten en jij kan opladen als nooit tevoren. Knutseltalent? Guilty as charged!

Nog schoendozen nodig? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. De nieuwe schoenen krijg je er zomaar bij! ;)