Sterk statement | Els

Bijgewerkt op: 11 dec 2018

“Niets is zo powerful als liefde.” HR Manager bij Schoenen Torfs


“In een tijd die vooral lijkt te draaien rond prestatie en druk, een tijd gekenmerkt door burn-outs, zijn wij trots dat wij in een familiale context zorg dragen voor onze mensen. We versterken hen niet alleen als werkkrachten, maar als de volledige personen die ze zijn, met talenten, maar ook met kwetsbare kantjes. Onze winkelmanagers bijvoorbeeld. Zij leiden een heel team, ze werken ook ’s weekends, ze gaan gebukt onder de druk om hun cijfers te halen…. Het zijn bovendien allemaal vrouwen. En draai of keer het, vrouwen hebben vaak nog steeds de belangrijkste rol in het huishouden en het gezin. Onze winkelmanagers hebben extra ondersteuning en coaching nodig om dat evenwicht stabiel te houden, en die geven we hen ook. In kleine groepen brengen we hen samen zodat problemen gedeeld en oplossingen gezocht kunnen worden. Bovendien vinden wij het heel belangrijk dat onze mensen plezier beleven aan hun job. Passie hebben. ‘Do what you love and love what you do.’ Zo simpel is het. En daarom organiseren we medewerkersdagen en geven we voldoende waardering. Zo krijg je een sterk, positief team dat het leuk vindt om de klanten enthousiast in de watten te leggen en dat positieve vibes loslaat op de wereld. Op die manier dragen we zorg voor iedereen: voor onze klanten, voor onze mensen, voor onze aandeelhouders, maar evengoed voor de maatschappij.


‘Sterk in je schoenen staan’ zie ik niet als een statisch concept maar als continue in beweging zijn. Vergelijk het met een graanveld en met het koren dat de hele dag mee veert met de wind. Buigzaamheid, flexibiliteit, mentale veerkracht. Daar gaat het om. Je vermogen om om te gaan met wat er rondom jou gebeurt. Niet stokstijf vasthouden aan wat je kent, maar loslaten en in het ‘nu’ leven. Ook kwetsbaarheid durven tonen en hulp durven vragen in plaats van een ‘sterk’ masker op te zetten.


‘Sterk in je schoenen staan’ heeft ook alles met liefde te maken. Niets zo powerful als de liefde. Liefde geven en het gevoel hebben om geliefd te zijn, daar ga je als mens van groeien. En dan heb ik het niet enkel over liefde op het thuisfront, maar evengoed de liefde voor collega’s. Ik kan echt zeggen dat ik mijn collega’s graag zie. Dat zij familie zijn. Geluk vinden op je werk, ik wens het iedereen toe.”