Sterk statement | Eline

Bijgewerkt op: 11 dec 2018

“Blij zijn met wie je bent, dat is pas sterk.” Mediafiguur en zaakvoerster van brillenmerk Odette Lunettes


“Eigenlijk zijn zowel het media- als het zakenmilieu harde werelden. In de media ben je zo goed als je laatste job en dat geldt ook wanneer je een product op de markt brengt. Je bent maar zo goed als je laatste collectie of je laatste marketingstunt. Misschien is het grootste verschil wel dat ik nu - als zaakvoerder - de eindverantwoordelijkheid draag. ‘Niemand gaat voor mij de shit opkuisen als het allemaal in de soep loopt.’ Terwijl ik in de televisiewereld slechts één radertje was, is het nu mijn job om ervoor te zorgen dat alle schakels vlot in mekaar passen en blijven werken. De druk is hoog en ik moet vaak sterk in mijn schoenen staan.


Toch zou ik mezelf niet sterk noemen. Nee, als ik dat zou vinden, dat luidop zou zeggen, dan zou ik bang zijn dat ik daarin zou berusten. ‘Ge zijt er nooit hé’. Je moet blijven werken aan jezelf en aan je dromen. Blijven groeien, blijven verbeteren. ‘Sterk zijn’, dat is een proces.


Wat ik wel ben, is iemand die ergens haar tanden inzet en vervolgens niet meer lost. Zo ben ik altijd geweest. Dat is voor mij dan ook ‘sterk in je schoenen staan’: blij zijn met de keuzes die je maakt en er volop voor gaan. Ik doe geen half werk. Zo miste ik als kind geen enkele les aan de muziekschool, ook al had ik soms weinig zin om te gaan. Niet gaan was geen optie. Als ik met mezelf een afspraak maak, dan houd ik mij daar aan, wat de gevolgen ook mogen zijn en hoe hard ik mezelf ook moet pushen. Zoals vanmorgen bijvoorbeeld, toen ik voor dag en dauw ben opgestaan om te gaan lopen. Die instelling zorgt er overigens voor, dat wanneer ik een doel bereik, ik extra blij ben.


Als mensen mij vragen naar het mission statement van Odette Lunettes dan is mijn antwoord steevast: ‘World Domination’. Niets minder dan dat (lacht). Een droom, ja. Maar ik meen dat ook. Je moet ambitieus zijn. Maar zonder jezelf te verliezen natuurlijk. Lief zijn voor jezelf is heel belangrijk, aanvaarden wie je bent en je hart volgen ook. En beseffen dat perfectie niet bestaat. Gelukkig maar. Want dan zou je ook niets meer kunnen verbeteren. Stel je voor, hoe saai zou het leven dan zijn…”