Het mooiste cadeau ter wereld is een tweede kans

Bijgewerkt op: 10 jan 2019


Ken jij dat gevoel dat je hebt wanneer je iets goeds doet? Of de voldoening die je krijgt als je iemand vooruit helpt? Zalig toch! Doe mee aan onze inzamelactie en ervaar dat gevoel opnieuw, samen met ons!


Van vrijdag 26 oktober tem zondag 4 november 2018 vindt bij Torfs een inzamelingsactie plaats van oude, nog draagbare schoenen, kledij en handtassen.   Deze oude, nog draagbare spullen worden via Wereld Missie Hulp verkocht en de opbrengst hiervan stort Torfs door aan het goede doel.  Dus aarzel niet langer en duik in jouw schoen- en kleerkast en breng wat je kan missen naar één van onze 75 winkels en draag zo jouw steentje bij. Bovendien verklein je ook mee de afvalberg want die sneakers de je al jaren niet meer draagt, die coole broek de net iets te klein geworden is of die leuke handtas die bij geen enkele van jouw outfits meer past, krijgen een tweede leven. Twee vliegen in één klap ;-).  Als extra beloning geven we jou graag 10% korting op jouw volgende aankoop (actie van 26/10/2018 t.e.m. 4/11/2018).

Als familiebedrijf zit het in onze genen om zorg te dragen voor elkaar én de maatschappij waarin we leven.  Daarom schenken wij jaarlijks € 250.000 aan het goede doel.  Het grootste bedrag gaat naar de structurele samenwerking met onze vaste sociale partners. Ook de opbrengst van onze inzamelingsactie zal naar hen doorgestort worden. We stellen jullie onze partners graag even voor:


Beyond the Moon

Beyond the Moon biedt families met een ernstig ziek kind de gelegenheid om te genieten van een onvergetelijke, kosteloze vakantie in een kindvriendelijke omgeving en om samen een zorgeloze tijd te beleven, ver weg van ziekenhuizen en behandelingen. Sinds de samenwerking in 2010, heeft Torfs al 45 vreugdevolle gezinsvakanties helpen verwezenlijken. 

BZN Kansenhuis

Voor Bond zonder Naam betekent samenleven, zorgen dat ook iedereen kansen krijgt. In het BZN-Kansenhuis biedt men mensen in kansarmoede hulp en spreekt men hun talent aan door hen actief bij de werking te betrekken. Ze kunnen een beroep doen op de sociale dienst, sociale kruidenier, een kookproject, werkbegeleiding, Nederlandse taalles, sport en huiswerkbegeleiding voor de kinderen. Met giften van o.a. Torfs kunnen die mensen in nood geholpen worden.

Cunina

Cunina stuurt kansarme kinderen in het Zuiden (Brazilië, Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) naar school via persoonlijke peterschappen.  Cunina ijvert in deze landen voor een betere toegang tot en kwaliteit van basis en secundair onderwijs. Torfs ondersteunt zelf 75 petekinderen in Nepal en de algemene werking van een kleuter, lagere en middelbare school in het Nepalese bergdorpje Sekha.

Free Clinic, De Nomaad

De Nomaad, het centrum voor sociale activering van Free Clinic vzw, biedt (ex)-druggebruikers en daklozen de kans om via laagdrempelige opdrachten en vrijwilligerswerk opnieuw kennis te maken met arbeid en te re-integreren in onze maatschappij.  Mede door de financiële steun van Torfs kon vorig jaar een eigen gebouw voor De Nomaad opgetrokken worden en kon men ook het activiteitenaanbod verruimen.

M-Lisada

M-Lisada is een opvangtehuis voor straatkinderen in Kampala, Oeganda. De organisatie biedt dagdagelijkse zorg en geeft kinderen de kans naar school te gaan. Via het spelen van muziek stimuleert men hen in hun redzaamheid en ontwikkelingsmogelijkheden.  Momenteel wordt er de laatste hand gelegd aan de bouw en afwerking van een eigen school in Bombo, 48 km buiten de hoofdstad. Mede door Torfs kon dit project gerealiseerd worden.

VIA DON BOSCO: Bolivia

VIA Don Bosco werkt in Bolivia samen met zeven scholen waar jongeren een opleiding kunnen volgen gaande van automechanica tot zonne-energie. Elke school huist ook een tewerkstellingsbureau, deze bureaus begeleiden de jongeren naar de arbeidsmarkt. Ze dragen rechtstreeks bij aan de sociale en professionele integratie van kwetsbare meisjes en jongens door hen ondersteuning te bieden in hun zoektocht naar een professionele toekomst. Torfs financiert specifiek de werking van de lokale tewerkstellingsbureaus in hun begeleiding van jongeren naar zelfstandig ondernemerschap. Zo kunnen jongeren hun eigen bedrijfje opzetten en hun ambities realiseren.

YOUCA

YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren. Zij zetten zich in voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. Jaarlijks organiseren ze de YOUCA Action Day waarop meer dan 15.000 leerlingen zich engageren om voor één dag te gaan werken tijdens de schooluren. Hun loon staan ze af aan sterke jongerenprojecten wereldwijd. Daarnaast houden ze workshops en acties het hele jaar door.  Torfs steunt YOUCA structureel en stelt ook 80 studenten te werk op YOUCA Action Day.

In naam van onze 7 partners alvast een dikke dankjewel voor jouw bijdrage aan het goede doel!


Isabel Van Goethem