Een herfstwandeling met het gezin? Zo kies je het juiste schoeisel!

Bijgewerkt op: 11 dec 2018

De herfst nodigt uit om je wandelschoenen aan te trekken en de natuur in de trekken. Welk type schoen je hiervoor best aantrekt? Dat hangt af van het weer en het terrein. Gelukkig hebben wij voor elk type wandeling en elk gezinslid wel een leuke stapper, zodat niemand moet achterblijven.  


Wandelen in het woudArdennen-uitjes blijven in trek! Heerlijk ook, die rotspartijen, riviertjes en geheuvelde bossen. Die laatste trotseer je best met een stevige schoen, zoals een Timberland of een Caterpillar. Dankzij de geribbelde zool trotseer je elke ondergrond, van bladerdek tot spekgladde rots. Deze hoge bottines geven bovendien heel wat steun aan de enkels. Kies voor een kinderbottine met veters zodat de schoenen strak aangespannen kan worden. Dat verhoogt het stapcomfort en bespaart mama en papa van jengelende kinderstemmetjes.


Met je botten in de brandingIn de herfst laat je je teenslippers beter thuis voor een strandwandeling. Ga eerder voor echte regenlaarzen en ontdek zonder zorgen de branding en de golfbrekers. Zelfs dochterlief gaat onbevreesd mee met de beestige regenlaarzen van Aigle, Dazzle of Eva Mouton. Nadien nog even flaneren op de dijk? Dan is een kort regenlaarsje met bloemen of eentje met luipaardprint vast meer je ding.


Hoog en droog op de heideHeides zijn niet alleen sprookjesachtig in elk seizoen, ze zijn ook het ideale decor voor een gezinswandeling. De zandbodem houdt lang warmte vast, wordt niet drassig en is meestal vlak. Daarom kunnen jullie flink doorstappen of zelfs joggen. Meer dan een sportieve schoen of sneaker heb je dus niet nodig voor een fikse heidewandeling. Door los zand lopen gaat wel wat moeizamer. Kies dus een hoger kindermodel voor extra steun aan de enkels. Zo beperk je ook meteen de kans op het meesmokkelen van een zandbak.


Wandelkriebels?! Snelwandel naar de dichtstbijzijnde Torfs winkel of snuister rustig eens door onze webshop voor meer herfstschoenideetjes.