ECCO: elke schoen bevat een klein beetje magieWaarom ECCO schoenen zo comfortabel zijn? Elk onderdeel van de schoen zit boordevol techniek. Van de leren bovenkant tot de flexibele zool: bij elk aspect komt innovatieve technologie kijken, wat soms zelfs een beetje op magie lijkt.


De reden dat ECCO het hoge niveau van comfort kan bieden, is omdat het Deense schoenenmerk alle aspecten van het schoenmaken in eigen beheer heeft. Van de vijf leerlooierijen, verspreid over de wereld (en zelfs één in het Hollandse Brabant) tot fabrieken waar de schoenen uiteindelijk in dozen verpakt worden. Dit geeft ECCO de vrijheid om continu te onderzoeken hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd én om deze technieken toe te passen in haar producten.


Het maken van een schoen begint bij de leest: een 3D-vorm die bepaalt hoe het uiteindelijke product eruit komt te zien. ECCO ontwerpt haar eigen leesten, gebaseerd op de natuurlijke vorm van de voet. Hier wordt de schoen omheen gemaakt. De anatomische correctheid staat hoog in het vaandel bij ECCO en het bedrijf doet er dan ook alles aan om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken.


Eén van de belangrijkste technieken is die van de zool: de direct geïnjecteerde Fluidform™ technologie. De leren bovenkant van de schoen wordt ondersteboven in een machine gehouden, waarna er een vloeibare substantie wordt aangebracht. Dit droogt op tot een flexibele zool die zonder lijm of stiksel aan de schoen vastzit.

Deze substantie is niet alleen flexibel, het biedt perfecte demping en geeft een energieke afzet bij elke stap. Er kunnen diverse andere technieken in worden geïmplementeerd, zodat iedere gebruiker de perfecte loopervaring krijgt.