Deze boots van Timberland beschermen de natuur

Een groenere toekomst is een betere toekomst, dat is de kernovertuiging van Timberland. Dat dit geen holle woorden zijn, bewijst het merk jaar na jaar. Door voortdurend te innoveren, minimaliseert het merk de milieu-impact van haar producten. Timberland streeft immers naar een netto positieve impact op de natuur tegen het jaar 2030.

Dit najaar komt de visie tot leven door middel van gerecycleerde, hernieuwbare en verantwoord geproduceerde materialen en fabricatiemethoden. Zo maakt het merk gebruik van LITE Leder waarbij LITE staat voor Low Impact To the Environment. Dit leder wordt gelooid d.m.v. een proces dat minder water, minder energie en minder chemicaliën gebruikt, dan in het traditionele looien. Desondanks is het leder nog even duurzaam als altijd.


De nieuwe collectie heeft een lagere impact op het milieu, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit die we van Timberland® verwachten: vakmanschap, duurzaamheid en een waterdichte bescherming.

Eén van de opvallendste eco-innovaties dit najaar, zijn de nieuwe waterdichte Timberland Malynn boots. Deze laarzen zijn een perfect voorbeeld van de combinatie van duurzaamheid en lichtgewicht door middel van LITE Leder and verantwoord natuurlijk rubber, afkomstig uit duurzaam beheerde rubberplantages.

De dikke zool en gepolijst lederen afwerking van de Malynn boots passen helemaal binnen de stoere veterboot trend waardoor ze jouw winter garderobe perfect aanvullen!“Bij Timberland hebben we het altijd over het buitenleven. Met een grote liefde voor de natuur komt automatisch ook een grote verantwoordelijkheid om deze te beschermen, te creëren en te herstellen voor de komende generaties”, aldus Raeburn.

“Dit seizoen markeert een evolutie voor Timberland; we gebruiken onze kennis van lederen producten en combineren dit met innovatie. Dit met een visie om niet alleen onze impact op het milieu te verminderen, maar ook om een positieve invloed te hebben op de natuur - om meer te geven dan we nemen. De vooruitgang die we maken in verantwoord leder is een belangrijke stap in die reis.” Christopher Raeburn, Creative Director

Timberland heeft een lange geschiedenis van leder producties en vakmanschap en ze beseffen dat het werken met leder een impact heeft op het milieu. Daarom wil het merk de milieu-impact verminderen en, in sommige gevallen, misschien zelfs de aarde een beetje beter achter te laten. Andere eco-innovaties voor dit najaar zijn onder meer:


  • Regeneratief Leder - Afkomstig van boerderijen die regeneratieve landbouwpraktijken gebruiken, waardoor de bodem en de productiviteit van het land verbeteren en niet alleen de negatieve gevolgen voor het milieu verminderen, maar een netto positieve impact op het land kunnen hebben.

  • Recycled Leder - Het minimaliseren van afval door het verzamelen van afgedankte lederreepen, in rollen gedrukt, en opnieuw in duurzame, vervaardigde producten herbruikt.

  • LITE Leder – Leder gelooid met een proces dat minder water en energie gebruikt dan het traditionele looien voor Lower Impact To the Environment.

  • Beter Leder - Afkomstig van leerlooierijen die onafhankelijk worden gecontroleerd en beoordeeld op hun impact op het milieu. Dit gebeurt door de Leather Working Group.