Back to the 90’s

Bijgewerkt op: 11 dec 2018

Ben jij (nog steeds) fan van de jaren negentig? En dan niet alleen van de muziekstijl en onvergetelijke TV-programma’s, maar ook van de looks? Dan spring jij vast een gat in de lucht nu heel wat leuke trends uit die tijd terug in zijn. Wij zetten enkele items op een rijtje waarmee je je in no time zo’n vijfentwintig jaar terug waant.


Denim, denim en… denimIn de nineties kon denim niet in je kleerkast ontbreken. Beter nog, het merendeel van de stuks in je garderobe bestond uit deze stevige stof. Ook vandaag is jeans op jeans terug in. Wissel af en toe eens af met een felgekleurd crop top of flanellen hemd. Hier en daar een neon accent maakt je outfit af.


90’s shoesDé schoen in de jaren negentig was ongetwijfeld de Nike Air Max, razend populair door de zichtbare luchtkussentjes ter hoogte van de hiel. Al haal je als nineties-sneaker-fan ook je hart op bij adidas en All Star. Wat je ook kiest, het zijn één voor één sneakers die toen al hot waren en dat nu nog steeds zijn. Een iets ruigere look creëer je met stoere boots à la Dr. Martens en Combat. Hoe feller de kleur en hoe zwaarder de zool, hoe hipper! Dat geldt trouwens ook voor de Dad Shoe. Deze sportieve variant van de plateauschoen geeft je een paar extra centimeters dankzij de chunky zolen, zonder in te boeten op comfort.Heuptasjes en backpacksNiets straalt meer jaren negentig uit dan een heuptasje. Liefst om je middel of cross body als je het helemaal correct wilt dragen. Heb je iets meer mee te nemen? Ruil je handtas dan in voor een trendy rugzak. Kies een backpack in de kleuren van de regenboog of een opblaasbaar exemplaar om helemaal terug gekatapulteerd te worden naar de nineties. Al is een leren rugzakje, een felgekleurde backpack of een glimmende tas ook een leuk idee.Bestel je favoriete back-to-the-90’s item via onze webshop of spring eens binnen in een van onze Torfs-winkels voor meer inspiratie.